Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Aυτό ήταν το πρώτο βήμα για την ΑΟΖ!


Τι είναι η ρηματική διακοίνωση που ακούμε από χτες...

Η ελληνική κυβέρνηση με την χτεσινή ανακοίνωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Νέα Υόρκη, ουσιαστικά όχι μόνο ανέλαβε τις ευθύνες της, αλλά έκανε πράξη το πρώτο βήμα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ...
Το γεγονός ότι ο Σαμαράς σε δύο εβδομάδες πάει Τουρκία, δείχνει πως ο πρωθυπουργός δεν ...μασάει.
Επί της ουσίας η καταγγελία στον ΟΗΕ για την κίνηση της Τουρκίας να εμφανίζει ως δικά της, θαλάσσια οικόπεδα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ειδικά, στην...
περιοχή της Ρόδου και του Καστελορίζου, σημαίνει ότι η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ. 
Όσον αφορά την ρηματική διακοίνωση που ακούμε από χτες, αφού πρόκειται ουσιαστικά για δύο ..άγνωστες λέξεις, αυτό σημαίνει: 
Στις διεθνείς-διπλωματικές σχέσεις με τον όρο διακοίνωση (διεθνής όρος: note ή nota) χαρακτηρίζεται κυρίως το έγγραφο που ανταλλάσσεται μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών μίας Χώρας και των "εν τη Χώρα" διπλωματικών αντιπροσώπων (π.χ. Πρεσβευτών κ.λπ.) άλλων Χωρών. 
Η Ρηματική διακοίνωση συντάσσεται στο τρίτο πρόσωπο (π.χ. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει την τιμήν κ.λπ.) και στο τέλος φέρει την σφραγίδα της Υπηρεσίας που την εκδίδει χωρίς υπογραφή. 
Συνήθως στο τέλος των ρηματικών διακοινώσεων προστίθενται φράσεις διεθνούς αβρότητας, όπως διαβεβαιώσεις υπολήψεων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: