Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Die Presse: «Δούρειος Ίππος» και προτεκτοράτο της Τρόικας η Ελλάδα - Οικονομικό πειραματόζωο στο εργαστήρι του ευρώ - Ελεγχόμενη έξοδο σε περίπτωση αποτυχίας προβλέπει το «deal για την Αθήνα»


Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς  αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Die Presse στο ρόλο της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
Ελεγχόμενη έξοδο σε περίπτωση αποτυχίας  προβλέπει το «deal για την Αθήνα», η οποία έχει καταστεί ένα οικονομικό και πολιτικό πειραματόζωο στο εργαστήριο του ευρώ.

Πραγματοποιώντας ένα απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στην Ε. Ε και τη ζώνη του ευρώ, υποστηρίζει ότι η χώρα, έπαιξε το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» κι  έγινε η αφορμή για την αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη...

«Παρά το γεγονός ότι οι άλλες χώρες διαπιστώνουν προόδους στην κατεύθυνση βιωσιμότητας του χρέους, η Ελλάδα είναι και παραμένει πονοκέφαλος για την ΕΕ. Η Αθήνα βρίσκεται υπό καθεστώς προτεκτοράτου της τρόικας και συνεχίζει να είναι οικονομικό και πολιτικό πειραματόζωο στο εργαστήρι του ευρώ» σημειώνει.
Ο Αυστριακός αρθρογράφος επαναφέρει τη συζήτηση για το περιβόητο Grexit, παρα τη συμφωνία του Eurogroup και το «πράσινο φως» για την εκρταμίευση της δόσης –μαμούθ των 49,1 δις. ευρώ.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι αν αποτύχουν όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και η επιστροφή στην ανάπτυξη, τότε υπάρχει το λεγόμενο «deal για την Αθήνα», δηλαδή ελεγχόμενη και με τη συναίνεσή της έξοδoς από την ευρωζώνη κατά το άρθρο 50 των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: