Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία θα προσφύγει κατά της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα!!!

Μπερντ Ρίξινγκερ (αριστερά) και Αλέξης Τσίπρας

Το Die Linke
το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία , καταψήφισε σήμερα τη συμφωνία για το ελληνικό πακέτο, με τον επικεφαλής του, Μπερντ Ρίξινγκερ, να ανακοινώνει ότι το κόμμα του θα προσφύγει κατά της απόφασης της γερμανικής Βουλής στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την εκπεφρασμένη  πρόθεση του επικεφαλής του κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ να προσφύγει εναντίον της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, ο «καλός φίλος» που περιέφερε  ο  κ. Τσίπρας στις συγκεντρώσεις του στην Αθήνα και το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία σκοπεύουν να προσφύγουν εναντίον της κύρωσης της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας. 
Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…”

Σχόλια: Εάν η όλη στάση και συμπεριφορά του Τσίπρα, οφείλεται στο ότι “κοιμάται” (όρθιος) και ονειρεύεται (και όχι κάπου αλλού) και εάν ο “ύπνος του” δεν είναι “βαθύς”, η κίνηση αυτή του Μπερντ Ρίξινγκερ ίσως συντελέσει στο να “ξυπνήσει”.
Εάν μετά από αυτό δεν “ξυπνήσει”, σημαίνει ή ότι “κοιμάται βαθιά” ή κάτι πολύ χειρότερο.

Η παραπληροφόρηση των Ελληνικών ΜΜΕ κάνει τερατώδες το μπάχαλο που υπάρχει ούτως η άλλως στα μυαλά των Ελλήνων “αριστεροδεξιών”.
Από τον κύριο κυβερνητικό εταίρο CDU/CSU, 217 βουλευτες υπερψήφισαν, 12 καταψήφισαν και υπήρχε 1 αποχή.
Από τον “μικρό” κυβερνητικό εταίρο FDP, 80 υπερψήφισαν, 10 καταψήφισαν.
Από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), 111 ήταν υπέρ, 11 κατά και 9 αποχές.
Εντύπωση έκανε η “μπετόν” αρνητική ψήφος των Linke (67 κατά),
και η εκ διαμέτρου αντίθετη συμπαγής θετική ψήφος των Πρασίνων (65 υπέρ με μόνον 1 αποχή).
Τα κυβερνητικά κόμματα δεν μπόρεσαν να οικοδομήσουν μόνα τους πλειοψηφία και το “πακέτο” πέρασε στην Bundestag χάρις στην ψήφο SPD και Πρασίνων.
Οι Linke προσεφυγαν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, γιατί θεωρούν ότι το πακέτο (με την μείωση τόκων και επαναγορά ομολόγων με ρευστό του Μηχανισμού Στήριξης) συνιστά άμεση Κοινοτική χρηματοδότηση κρατικών ελλειμμάτων και απευθείας χρηματοδότηση τραπεζών (σημειώστε το αυτό !), άρα παραβιάζει τις Ευρωπαικές συνθήκες.
Χεσμένο τον έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι Linke.



Δεν υπάρχουν σχόλια: