Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στην ατζέντα τα αποτελέσματα του Eurogroup και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάντηση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θα έχει σήμερα στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αναλυτικά για τα αποτελέσματα του Eurogroup και θα συζητηθούν οι προοπτικές που διανοίγονται, ενώ για τη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι στις 11:30 το πρωί ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Έμιλι Χάμπερ. 

«Χθες έκλεισε και τυπικά οριστικά μια γκρίζα περίοδος για την Ελλάδα», τόνισε...
 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε διακαναλική δήλωση που πραγματοποίησε σχετικά με τα αποτελέσματα του χθεσινού συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Χθες έκλεισε μία περίοδος που μας πήγαινε πίσω και μας απειλούσε ως χώρα και ως κοινωνία», είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο. «Κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων. Γύρω στα 34,5 δισεκατομμύρια. Για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. Τα υπόλοιπα, θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα. Και γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην Οικονομία. Με πληρωμές για την κάλυψη του φετινού ελλείμματος και με επιστροφή οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες από προηγούμενες χρονιές. Κι από τα υπόλοιπα 9 δισεκατομμύρια περίπου που θα εκταμιευθούν τους επόμενους τρείς μήνες, τα περισσότερα επίσης θα πέσουν στην οικονομία. Την πραγματική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, για πρώτη φορά μόνο το 10% του πακέτου θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεωλυσίων ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεωλύσια για 15 χρόνια. Αυτό θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία. Όλα αυτά χωρίς να μπούμε στην μεγάλη περιπέτεια της χρεοκοπίας. Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις, δεν τη διαφημίζεις εκ των προτέρων».

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα… Και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας» κατέληξε.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: