Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ανάπηρη η μισή Κρήτη.!



Ρεκόρ χορήγησης αναπηρικών συντάξεων  
καταγράφεται στην Κρήτη και κλιμάκιο του ΙΚΑ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για εξόρμηση στο νησί.
Η αρχή έγινε από τη Ζάκυνθο και τώρα παίρνει σειρά η Χίος, όπου επίσης καταγράφεται... επιδημία χορήγησης επιδομάτων τυφλότητας, ενώ στη σειρά ακολουθεί η Κρήτη και ειδικότερα τα Χανιά και το Ηράκλειο, όπου με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ καταγράφεται «ρεκόρ» αναπήρων...

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο και στα Χανιά το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων φτάνει το 20%, ενώ στην Αττική δεν ξεπερνά το 8,9%.

Στόχος των εντατικών ελέγχων είναι να διαπιστωθεί ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα χορήγησης συντάξεων και επιδομάτων σε ασφαλισμένους «μαϊμού» και με τι ανταλλάγματα. 

Σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθεί πως συντάξεις και άλλες παροχές δίνονταν σε μη δικαιούχους, το ΙΚΑ θα ζητήσει πίσω τα χρήματα.

Ενδεικτικό της έκτασης του φαινομένου είναι πως με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις 80.000 με 85.000 άτομα εισέπρατταν όλα αυτά τα χρόνια συντάξεις και επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται. 

Η ζημιά για τα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται πως φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος, στο ΙΚΑ έχει ξεκινήσει νέα καταγραφή των συνταξιούχων, προκειμένου να μπει τέλος στη χορήγηση παροχών σε νεκρούς ή σε ασφαλισμένους «φαντάσματα». 

Από την περσινή απογραφή προέκυψε πως εισέπρατταν σύνταξη 8.000 νεκροί και μάλιστα σε 3.000 περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχει πιστοποιηθεί ο θάνατος του συνταξιούχου.

Στο «μικροσκόπιο» του Ιδρύματος βρίσκονται 42.400 άτομα που έχουν απογραφεί με εξουσιοδότηση ή με πληρεξούσιο. Πρόκειται για ασφαλισμένους που δεν προσήλθαν οι ίδιοι να απογραφούν και επομένως εξετάζεται το κατά πόσον οι συντάξεις δίνονται σε πραγματικούς δικαιούχους.




http://www.madata.gr 
politika.gr

1 σχόλιο:

Antilogos είπε...

Παραπάνω από μισή Κρήτη είναι ανάπηρη...

Το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε πάνω από 60% τόσες δεκαετίες χωρίς να κάνει ΚΑΝΕΝΑ έργο ...
Σας φαίνονται φυσιολογικοί λοιπόν ;;;