Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Απ' την γκάφα Χρυσοχοΐδη προκύπτει το ερώτημα: Κι αυτοί που το διάβασαν τι έκαναν ;

Θέμος Αναστασιάδης: Κι αυτοί που το διάβασαν τι έκαναν
 
Μπορεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να παραβίασε μια από τις διαχρονικές αρχές της πολιτικής για πράγματα που «γίνονται αλλά δεν λέγονται» δηλώνοντας ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο. 
Ο.Κ, το ότι πέσαν να τον φάνε πολιτικοί ανταγωνιστές και Media είναι… θεμιτό ως ένα βαθμό, υπό την έννοια ότι
α) όφειλε να αντιλαμβάνεται τι λέει και
β) αν όντως δεν το διάβασε στην αρχή… ας το μελέταγε μετά ή ας μην το ‘λέγε.
 
Από κει και πέρα αρχίζει ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και τεχνητής υστερίας ... απέναντι σε ένα απ’ τα πετυχημένα γενικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (στο χώρο του), που ενορχηστρώνεται απ’ τους πλέον αποτυχημένους! 
Γιατί το νόμισμα «ποιος διάβασε το Μνημόνιο» έχει δυο όψεις; Κι αυτοί που το διάβασαν τι έκαναν;
Αν υποθέσουμε ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, (ο υπουργός Οικονομικών κατ’ αρχάς), διάβασαν το Μνημόνιο τα ερωτήματα είναι πολύ πιο σοβαρά:
Α) Κατάλαβαν τι έλεγε και σαν υποτακτικοί YESMEN το υπέγραψαν άρον –άρον;
β) Μήπως ΔΕΝ κατάλαβαν και τι περιείχε, και παρά ταύτα προχώρησαν, κραδαίνοντάς το σαν «Ευαγγέλιο»;
γ) Γιατί άραγε, αν το διάβαζαν, κι αν τα κατάλαβαν, το εφάρμοσαν με τόσο ΛΑΘΟΣ τρόπο; 
Ήταν που ήταν στραβό, το κάναν φονικό όπλο για την ελληνική οικονομία και τον μέσο Έλληνα, όπως τώρα όλοι πανθομολογούν.  
Είναι περιττό να πούμε ότι αυτοί που το διάβασαν, το ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ και απέτυχαν παταγωδώς έχουν τη ΜΕΓΙΣΤΗ των ευθυνών.  
Αν όχι ποινική, σίγουρα πολιτική. Κι είναι αδιανόητο να βρίσκονται ακόμη στα όποια κυβερνητικά ή κομματικά πόστα τους, οι… «διαβασμένοι» υπεύθυνοι της Εθνικής Συμφοράς, και να εγκαλούνται οι… αναρμόδιοι!!! 
Λες και κάποιοι ψάχνουν μαγικά δικαιολογίες για να φορτώσουν τα δικά τους ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ σε οιονδήποτε μη άμεσα εμπλεκόμενο.  
Αλλά…τι να πεις; ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ!!!  
Άπαξ και δεν ξεσηκώθηκε το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ να τους πετάξει με τις κλωτσιές έξω, να δεις που στο τέλος θα μας το παίξουν και «μάρτυρες».
Αν λοιπόν ασχοληθήκαμε τόσο με τη δήλωση -του Χρυσοχοΐδη, ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, θα πρέπει να ασχοληθούμε πολύ πιο ΣΟΒΑΡΑ , μ’ αυτούς που το διάβασαν, το εφάρμοσαν, και μας ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ!
Γιατί αλλιώς συνεχίζουμε να κοροϊδεύουμε  τον εαυτό μας. 
Είναι σαν να ‘χεις πιάσει στα “πράσα” τον κουκουλοφόρο που ‘χει μπουκάρει στο σπίτι σου, να τον έχεις δεμένο χειροπόδαρα και αντί να πράξεις τα δέοντα, να τσακώνεσαι με τον γείτονα που τον είδε να περνάει και δεν σε πήρε τηλέφωνο. Πρέπει να τελειώνουμε με  τους γερμανοτσολιάδες ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, τα ΓΟΜΑΡΙΑ του Μνημονίου, τα «προσκυνημένα» ανθρωπάκια που εφάρμοσαν τυφλά την πολιτική τους, και μετά συζητάμε και για εκείνους που δεν αντιστάθηκαν, και δεν φώναξαν πιο νωρίς και ΕΓΚΑΙΡΑ: που πας ρε «Καρα-γιώργο»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: