Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Όλες με φούστες

Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών « NPNS» διοργανώνει σήμερα στη Γαλλία εκστρατεία με το σύνθημα "όλες με φούστες" στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.
Σύμφωνα με τη Σιχέμ Χαμπσί, την πρόεδρο της οργάνωσης, χθες σχεδόν 97.000 γυναίκες δήλωσαν ότι θέλουν σήμερα να φορέσουν φούστα, συμβολικά, σε μια ένδειξη αντίστασης κατά της βίας σε βάρος τους.
"Το να φορέσει μια γυναίκα φούστα είναι ένδειξη μαχητικότητας, στην καθημερινότητα, στο χώρο εργασίας, στο δρόμο, στο σπίτι της, καθώς σήμερα όλα τα είδη αυτά είναι γυναικεία είδη που τείνουν να εξαφανιστούν", τόνισε....
Η οργάνωση που προασπίζεται κυρίως τα δικαιώματα των γυναικών στα δύσκολα παρισινά προάστια, επιδιώκει να τονίσει το μήνυμα "με φούστες και όχι δέσμιες καθώς σε ορισμένα προάστια έχει γίνει δύσκολο να φορέσουν φούστα οι νέες γυναίκες, οι οποίες υφίστανται βία και πιέσεις από τους άνδρες,.
Απόψε η NPNS οργανώνει υπό την αιγίδα της ηθοποιού Ιζαμπέλ Ατζανί δημοπρασία με φούστες διάσημων Γαλλίδων από τον κινηματογράφο (Καρόλ Μπουκέ, Φανί Αρντάν, Σοφί Μαρσό...), την τηλεόραση, τη λογοτεχνία (Ελιζαμπέτ Μπαντιντέρ, Αμελί Νοτόμπ) και τη μουσική (Ζαζί, Σαρλότ Γκενσμπούρ).
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν για την ενοικίαση διαμερισμάτων-κέντρων φιλοξενίας όπου θα διαμένουν γυναίκες θύματα συζυγικής βίας όσο καιρό περιμένουν να βρουν στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: