Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ενωτικό κλίμα, αλλά και αιχμές στις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ στην ΚΟ


O κ. Σαμαράς στην τοποθέτησή του στην ΚΟ
Σε ενωτικό κλίμα, χωρίς βέβαια να λείψουν οι αιχμές, κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Είναι αδιανόητο να ακούγεται αν ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τη ΝΔ, το κόμμα που τον ανέδειξε και ο ίδιος το οδήγησε δύο φορές στην εξουσία» τόνισε η Ελίζα Βόζενμπεργκ.
Πρόσθεσε επίσης ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για εκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση...Σημείωσε δε ότι όποιος ήθελε να φύγει ήταν δικαίωμά του, αλλά είχε υποχρέωση να το κάνει πριν την ΚΟ.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είπε ότι μας ενώνει η αγάπη για αυτή την παράταξη και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την πληγώνει, να συκοφαντεί, να υπονομεύει το μέλλον.

Σε πιο υψηλούς τόνους ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μίλησε για ανένδοτο αγώνα απέναντι σε κατοχή της πατρίδος.

Έκανε δε λόγο για ιδιόμορφη κατοχή που επέβαλε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι είναι αντισυνταγματική η ψήφιση του Μνημονίου με λιγότερες από 180 ψήφους.

«Αντιμετωπίζουμε πόλεμο από επαγγελματίες συμβούλους, όπως η εταιρεία του κ. Φλέσσα, που πήραν λεφτά από τα μαύρα ταμεία της Siemens, είναι σύμβουλοι του ΔΝΤ και στο υπό ίδρυση κόμμα της κας Μπακογιάννη» συνέχισε.

Ο Α.Σαμαράς σε παρέμβασή του ζήτησε την άποψη των βουλευτών αν πρέπει οι τομεάρχες να εκλέγονται, κάτι με το οποίο συμφώνησε αμέσως ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής Αχαΐας μίλησε επίσης για κόμμα καπρίτσιου και σεβντά που δεν έχει καμία τύχη (αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία).

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι «όσοι δήλωναν στρατιώτες και στην πρώτη τουφεκιά εγκατέλειψαν δεν πρέπει να μας απασχολούν. Ούτε εκείνοι οι λίγοι που επιλέγουν τη φυγή».

Χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Ιούνιο για την εξωτερική πολιτική κάνοντας λόγο για προώθηση ελληνοτουρκικής συμφωνίας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι δύο βουλευτές που βρέθηκαν εκτός ΝΔ θυμίζουν τις δύο κόκκινες κάρτες στο τελευταίο παιχνίδι της Ρεάλ.

Ο Αλέξανδρος Κοντός είπε ότι απαιτείται εκλαΐκευση του πολιτικού λόγου και ανέφερε πώς ήταν 10 χρόνια πριν όταν μπορούσαν στην ΚΟ να μιλήσουν οι βουλευτές.

Ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος τόνισε πως οι αλλαγές στο κόμμα γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Μαργαρίτης Τζίμας αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά τόνισε πως παρέλαβε το κόμμα στη χειρότερή του στιγμή και πως ο λαός απαιτεί να υπάρξει νέος πολιτικός λόγος.

Η Μαρία Κόλλια τόνισε πως η κρίση που βιώνουμε είναι το μεγαλύτερο γεγονός και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να τολμήσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αν το σπίτι μας δεν μας αρέσει, δεν το καταστρέφουμε αλλά το φτιάχνουμε.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ως αρμόδιος τομεάρχης, ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα για την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση αφήνει τις κοινωνικές ομάδες να αλληλοεξοντώνονται.

Εξέφρασε δε τη λύπη του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κρήτη, που δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε (δεν κατάφερε να περάσει στον β' γύρο), ενώ ζήτησε να γίνει σαφής αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, τονίζοντας πως στην πολιτική ο δύσκολος δρόμος είναι ο ευθύς.

Τη δυσαρέσκειά του για τα όσα αναγράφονται σε blogs και τα οποία τον φέρουν να φεύγει από τη ΝΔ, εξέφρασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος τόνισε πως είναι λύκος και όχι αρουραίος και δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα.

«Να σταματήσουν κάποιοι εκ των ένδων να παραπληροφούν δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος, ο οποίος άφησε αιχμές και υπονοούμενα για άτομα του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά τα οποία -κατά τους υπαινιγμούς του-  διακινούν αυτές τις πληροφορίες.

Η τοποθέτηση του κ. Γιακουμάτου προκάλεσε την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως όλοι έχουν υποστεί βάναυσα χτυπήματα κάτι που αφορά και τον ίδιο κατά το παρελθόν.

Δήλωσε μάλιστα πως με τη μεταφορά του κόμματος στο νέο κτίριο, θα υπάρξει διαδικτυακός τόπος και θα απαντά σε όλα αυτά.

Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε τον τελευταίο χρόνο τον πιο δύσκολο, καθώς για ένα διάστημα δεν είχε τη σωστή εικόνα ενότητας.

«Λυπάμαι για όσους έφυγαν, η απόφαση είναι δική τους, το κεφάλαιο αυτό πρέπει να κλείσει. Μαζί παλεύουμε για το καλό του τόπου, η παράταξη είναι ενωμένη και συσπειρώμένη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ευβοίας.

Ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την εκτίμηση πως έχουμε εισέλθει σε κρίση συμβόλων και ιδεών και πως σε αυτή την κρίση όλα τα κόμματα είναι ιδεολογικά γυμνά, εκτός από τη ΝΔ.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, για τον οποίο πολλοί εξέφραζαν την εκτίμηση πως θα κρατούσε αποστάσεις από την ΝΔ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την οποία είχε ζητήσει και αυτός για να συζητηθούν θέματα που αφορούν την πορεία και την λειτουργία του κόμματος.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά αποχής, ζήτησε η παράταξη να παραμείνει αυστηρά προσηλωμένη στην πολιτική παρακαταθήκη και στις πολιτικές επιταγές που κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για δυσάρεστα, όπως είπε, γεγονότα που παρατηρήθηκαν στην περιφέρειά του, φαινόμενα έντονης εσωστρέφειας και παραγοντισμού, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δευτερολογία Σαμαρά

«Αν υπάρχει ιδεολογικό ή συνειδησιακό ζήτημα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως , την κρίση της προσωπικής του στρατηγικής δεν θα την κάνει κανείς κρίση της παράταξης» τόνισε στη δευτερολογία του ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιπλέον έκανε λόγο για κρίση ηγεσίας στην ΕΕ, ενώ με αφορμή προτάσεις των Σταμάτη και Νικολόπουλου για ανοικτές πόρτες στο κόμμα, τόνισε ότι «η πόρτα μου είναι ανοικτή και είναι εχθρός μου, όποιος δεν ανοίγει πόρτες».

Με αφορμή παρέμβαση του Ευρ. Στυλιανίδη ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται με Εξεταστικές και ύβρεις απέναντι στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί την παράταξη. «Θα είμαστε απέναντι σταθερά».

Για την αποχή στις εκλογές ανέφερε ότι «μας βαθμολογεί ο πολίτης και θα συναντηθεί μαζί μας στις επόμενες εκλογές», ενώ ζήτησε από τους υποψηφίους στις τελευταίες εκλογές, νικητές και ηττημένους, (να δουν) τα αίτια της νίκης ή της ήττας τους.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συνεδριάζει πιο συχνά η Κ.Ο.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης μιλώντας με δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για άριστο, ενωτικό και φιλικό κλίμα.

«Καμία σχέση με αυτά τα οποία μας είχατε προετοιμάσει» συνέχισε και χαρακτήρισε πολύ σημαντική και θετική στιγμή για τη ΝΔ τη σημερινή συνεδρίαση.

Το μήνυμα ήταν: «όλοι μαζί, μια γροθιά, να αντιδράσουμε στην πολιτική που κάνει κακό στον τόπο» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: