Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κάνουν… δωρεάν διαφήμιση στη Ντόρα!

Ακριβώς αυτό που δεν θα έπρεπε να γίνει, προκειμένου να κερδίσει διαφημιστικό χρόνο η Δημοκρατική Συμμαχία συνέβη μέσα σε λίγες ώρες. 
Από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τη δήλωσή του ότι, «το κόμμα της Ντόρας δεν θα φτουρήσει», μέχρι την ομοβροντία δηλώσεων από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το νέο σχήμα, χωρίς να δαπανήσει ένα ευρώ κατάφερε να γίνει γνωστό ακόμη και σε όλους όσοι το βράδυ της Δευτέρας παραδόθηκαν στην αγκαλιά του Μορφέα, αντί να καταλήξουν στην αγκαλιά του Πρετεντέρη.
Με αφορμή την απομάκρυνση του βουλευτή Αυγενάκη-ειρήσθω εν παρόδω τώρα θα τον έμαθε και η μάνα του- από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και την παραπομπή του με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, μπήκαν στη σειρά οι βουλευτές και άρχισαν να…
προβάλουν τη Δημοκρατική Συμμαχία.
«Τσίμπησαν» το δόλωμα και προσέφεραν απλόχερα αυτό που δεν φανταζόταν ούτε η ίδια η Ντόρα. Τσάμπα «διαφήμιση» σ’ ένα κοινό, που όπως θα αποδειχθεί και από τις μετρήσεις που τρέχουν από χθες και αφορούν το νέο σχήμα, εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομική τους κατάσταση παρά η κατάσταση που επικρατεί στην Κεντροδεξιά.
Είναι προφανές, ότι ο πανικός δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις. Οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, που τα αποτελέσματά τους καταλήγουν ενίοτε σε ανεξέλεγκτες διεργασίες, επιφέροντας στο τέλος δυσμενείς εξελίξεις.
Κανένας, μα κανένας, δεν ενδιαφέρεται αυτή την εποχή για το τι συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία και στην αυλή της. Οι πολίτες δεν αγωνιούν για το μέλλον του Αυγενάκη, ή την τύχη του Κεδίκογλου και όσων τέλος πάντων «σορτάρουν» στο πολιτικό χρηματιστήριο.
Γι’ αυτό και οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, ως κόμματος εξουσίας και φορέα φιλελεύθερων αξιών και θέσεων, είναι μεγάλες και σημαντικές. Η κοινή γνώμη αξιολογεί και κρίνει χωρίς να χρειάζεται τις δηλώσεις και τους αφορισμούς ένθεν και ένθεν. Και επιτέλους αυτή την ώρα την απασχολούν σοβαρότερα θέματα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και να συστήσει, σε όσους δεν εννοούν να το καταλάβουν, αυτοσυγκράτηση.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: