Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το αύριο της «Δεξιάς»

Στο χώρο της λεγόμενης «Δεξιάς», υπάρχουν σήμερα κόμματα και τάσεις, όπως:
Η Νέα Δημοκρατία, με Αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία καλύπτει θεσμικά την Κεντροδεξιά παράταξη, ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως Κόμμα εξουσίας.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, με Αρχηγό τον Γιώργο Καρατζαφέρη, πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καλύπτει τη «Δεξιά» της Δεξιάς, με θέσεις και τοποθετήσεις «εθνικού» χαρακτήρα, «εθνικιστικές» για πολλούς, και έχει σηκώσει τη σημαία κατά των παράνομων μεταναστών και της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, με Αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη, ηλικίας 24 ωρών και…
βάλε, η οποία κατά δήλωση της Προέδρου της, φιλοδοξεί να καλύψει το χώρο του Κέντρου, αναδεικνύοντας φιλελεύθερες ιδέες και προσεγγίσεις στο χώρο της οικονομίας και της κοινωνίας, φέρνοντάς την πιο κοντά στη σημερινή μνημονιακή φιλοσοφία της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, όμως παραδέχτηκε ότι οι όροι του μνημονίου είναι «επαχθείς» και το χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό».
Ποιο είναι το μέλλον της «Δεξιάς» στην Ελλάδα; 
Τα πράγματα είναι λίγο ξεκάθαρα.  
Αν οι εκλογές γίνουν σύντομα, τώρα που το κλίμα είναι θολό και κανείς δεν καταλαβαίνει καλά-καλά τι λέει και τι προτείνει, το μεν κόμμα του κ. Καρατζαφέρη θα μειώσει τη δύναμή του, ενώ το κόμμα της κας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή με ένα αξιοπρεπές ποσοστό, για νεοσύστατο κόμμα και μ΄ έναν ικανοποιητικό αριθμό Βουλευτών με δυνατότητα παρέμβασης.
Αν οι εκλογές καθυστερήσουν και γίνουν λίγο πριν τη λήξη της τετραετούς κοινοβουλευτικής θητείας, θα είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί επί δυόμιση χρόνια η δυναμική της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ. 
Ο χρόνος μετράει εναντίον των μικρών κομμάτων και υπέρ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Τα πάντα είναι μέχρι κεραίας προαποφασισμένα. Το είχε πει κάποτε και ο κ. Webster ως αντιπρόεδρος τωνξ ΗΠΑ: "Τον Οκτώμβριο θα έχετε εκλογές", όπως και έγινε.
Η κ. Μπακογιάννη είναι η υπέτρμετρα φιλόδοξη, δηλαδή μέχρι εσχάτων ματαιόδοξη, κόρη ενός υπέργυρου πατρός. Έχοντας χρηματίσει ήδη υπουργός εξωτερικών δεν θα συμμετείχε στα "πολιτικά" δρώμενα, εάν οι ΗΠΑ - δηλαδή οι πραγματικοί κυβερνήτες του προτεκτοράτου - δεν της είχαν υπσχεθεί την καρέκλα του πρωθυπουργού στην κλιμακούμενη κυβέρνηση γκρουπούσκουλων, η οποία θα είναι ακόμη κατά πολύ χειρότερη από την σημερινή.
Εξ ου και το όνομα του κόμματος "συμμαχία" με κάθε είδους μαγαζάκι της συμφοράς, ξεκινώντας από τον κωλοτούμπα μέχρι τον τούρκογλου.