Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Προϋπολογισμός για καραγκιόζηδες

Πετάξτε αυτόν τον προϋπολογισμό στα σκουπίδια. Γιατί εκεί ανήκει. 
Η προχειρότητα του βγάζει μάτι και επιβεβαιώνει ότι το υπουργείο οικονομικών βαδίζει στα τυφλά γιατί δεν μπορεί να εκτιμήσει πώς θα του βγει το 2010. 
Δεν λέει τι φόροι θα μας έρθουν, ποιοι ακριβώς θα πληρώσουν και πόσα.
Προαναγγέλλει  όμως απλά (και με περίσσιο θράσος) ότι η κυβέρνηση αναμένει έσοδα 11,8% από νέα αύξηση έμμεσων φόρων, ότι θα προχωρήσει σε νέα μείωση στις δαπάνες μισθών (νέες απολύσεις δηλαδή) κατά 12,2%, σε νέα μείωση στις συντάξεις κατά 4% (ελπίζουμε στις υψηλές) και σε νέα μείωση στις ασφαλιστικές δαπάνες κατά 10,6% (πάει πακέτο με τις απολύσεις).
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζει σε άλλο πλανήτη φάνηκε από τις δηλώσεις ότι ...
«αυτός ο προϋπολογισμός είναι διαφορετικός και βασίζεται στην ανάπτυξη»!
Θεός φυλάξοι. Εδώ δεν έχουμε ακόμα αναπτυξιακό νόμο!
Έριξε και ένα φαντασμαγορικό νούμερο (το 7 που είναι και μυστικιστικό) για το έλλειμμα και νομίζει ότι καθάρισε με τις αγορές. Μόνο που οι αγορές διαβάζουν πάντα τα ψιλά γράμματα.  Σε αυτό το προσχέδιο του προϋπολογισμού τα ψιλά γράμματα κρύβονται στα σχόλια.
Έχουμε και λέμε: «Το αποτέλεσμα το 2010 θα καθορίσει το μέγεθος της προσπάθειας που πρέπει να γίνει το 2011. Η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου θα εξαρτηθεί και από την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών κυρίως από τον ρυθμό ανάπτυξης. Τα δημοσιονομικά στοιχεία για παρελθόντα έτη και το τρέχον έτος θα επηρεαστούν από την ενσωμάτωση των οφειλών του κράτους (το ύψος των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστο)» γράφει μέσα ο προϋπολογισμός!!!!
Κοινώς, ό,τι μας λένε μπορεί να μας το ξεπούν ανά πάσα στιγμή και όλα βρίσκονται υπό αναθεώρηση. 
Πολύ τεστάρουν την αν(τ)οχή του κόσμου. Πάρα πολύ. 
Γιατί προφανώς μας θεωρούν ηλίθιους. 
Η Κουκίς θυμώνει ότι την περνούν για τελεία ή παύλα. Και όταν θυμώνει προβαίνει σε αποκαλύψεις. Οσονούπω.
Έγραψε η Κουκίδα
Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: