Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η Κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση… στον εαυτό της

Αν δεν με απατά η μνήμη μου το ΠΑΣΟΚ είναι Κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο. 
Το “είναι  κυβέρνηση” δεν σημαίνει απαραιτήτως και ότι κυβερνά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κυβερνά.
Αφού λοιπόν κυβερνά, δεν μπορώ να παρακολουθήσω την τακτική που έχει υιοθετήσει προκειμένου να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. 
Αυτό είχε λογική εξήγηση τους πρώτους μήνες. 
Τώρα όμως αυτή η τακτική αφενός δεν πείθει αφετέρου οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς τις πολιτικές εξελίξεις.  
Ό,τι χειρότερο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου ήδη επικρατεί έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις μιας...
ενδεχόμενης αναθεώρησης. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό-αν και διαψεύδεται- να οδηγήσει σε πρόσθετα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις.
Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα λάθος. 
Αντιθέτως αρκετές πρωτοβουλίες της είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. 
Ωστόσο η εμμονή της να επιρρίπτει μονίμως τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, θεωρώ ότι δεν δημιουργούν πολιτικό πλεόνασμα στη δική της διακυβέρνηση. 
Επιπλέον, την εμφανίζουν ότι προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο αποπροσανατολίζοντας τη κοινή γνώμη, όταν δείχνει ότι χρησιμοποιεί τις Εξεταστικές ως μέσο εξόντωσης του αντιπάλου της.
Κανένας λογικά σκεπτόμενος δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται την ίδια στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τη χρεωκοπία, η κυβέρνηση να προκαλεί εντάσεις και να ανοίγει μέτωπα, ενώ θα έπρεπε να επιδιώκει και- ας μου επιτραπεί η έκφραση- ναεκβιάζειγια συναίνεση.
Η κυβέρνηση κρίνεται πλέον με βάση το έργο της και αξιολογείται για τις επιδόσεις της ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. 
Ως εκ τούτου, αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως αντιπολίτευση, μοιραία κάποια στιγμή ο λαός θα τη στείλει εκεί ώστε να κάνει αυτό που αποδεδειγμένα ξέρει να κάνει καλύτερα.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: