Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου 2009, η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου: Το t +3 έγινε t +10 …

Ας γυρίσουμε ακριβώς ένα χρόνο πίσω...

Προαποφασισμένη «πολιτική» απόφαση η προσφυγή στο ΔΝΤ…
Δεν είναι μόνο αλήτες είναι και πουλημένοι...
Τα εγχώρια «παιδιά» , βλέπε ελληνική κυβέρνηση, ΤτΕ, ΟΔΔΗΧ, έκαναν απλός αυτά που έπρεπε για την επίτευξη του στόχου.
Το γιατί όμως έπρεπε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ θα το καταλάβετε πολύ σύντομα...
Τι σκοπιμότητα λοιπόν είχαν οι ελληνικές τράπεζες και η ένωση τους όταν στις 5 Οκτώβριου 2009, ζήτησαν την χρονική «διεύρυνση» της εκκαθάρισης των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά από το Τ+3 στο Τ+10 ;
Η επιμήκυνση του Τ+3 στο Τ+10 ήταν ουσιαστικά αυτό που ήθελαν οι ελληνικές τράπεζες. 
Όσο για τα cds δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση των cds χωρίς την αυτόματη αύξηση στα επιτόκια των ομολόγων.
Το γιατί είναι απλό ο αντισυμβαλλόμενος που πουλάει τα cds είναι τράπεζα, που έχει παράλληλα στα χαρτοφυλάκια της και ελληνικά ομόλογα , έτσι δεν μπορεί να είναι διπλά εκτιθέμενη η τράπεζα και στα cds και να κατέχει και τα ίδια ομόλογα για τα οποία πουλάει ασφάλιστρα κινδύνου. 
Βγαίνει λοιπόν και πουλάει ομόλογα.. .
Το παιχνίδι ήταν στημένο από την αρχή.
Δείτε το αποκαλυπτικό video:



Επειδή είχαμε αρκετά ερωτήματα αναλύουμε και διευκρινίζουμε την διαδικασία του σχεδίου προσφυγής στο Δ.Ν.Τ. - χρεοκοπίας:
"Στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου έλαβαν μέρος το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα την επομένη τωνεκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10.
Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους «σορτάκηδες» που μπορούσαν να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).
Μάλιστα το διάστημα εκκαθάρισης των εν λόγω γραμματίων ( όπως αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες.
Σαν να μην έφτανε αυτό , η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημα τους (που γίνεται δεκτό στις 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …
…ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι που εμπορεύονταν τα ομόλογα ) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον «σορτάκια» , ο οποίος…… δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά τη 10η ημέρα ή και αργότερα."
Διαβάστε περισσότερα σ' άλλη ανάρτηση μας:
http://emprosdrama.blogspot.com/2010/04/6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: