Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Βγενόπουλος ο "Μεσσίας" (video)-ALTER

Προκειμένου να εξυμνήσει την πρόταση Βγενόπουλου για την εφαρμογή ειδικού λογισμικού που υπόσχεται πλήρη διαφάνεια στις δημόσιες δαπάνες και προμήθειες, ο κος Χατζηνικολάου αναφέρει ότι "τάραξε και πάλι τα νερά (ο κος. Βγενόπουλος) με την πρότασή του για πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος". Μάλιστα, στην αρχή του σχετικού ρεπορτάζ αναφέρεται χαρακτηριστικά "με το δικαίωμα ενός επιχειρηματικού ομίλου, που τα 4 τελευταία χρόνια έχει καταβάλει περισσότερα από 620 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, ο Ανδρέας Βγενόπουλος [...] κατέθεσε μια σειρά προτάσεων με μοναδικό στόχο την απόλυτη διαφάνεια του δημόσιου χρήματος και στη δημόσια υγεία".

Πραγματικά δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ένας επιχειρηματίας δεν έχει κάποιο υστερόβουλο σκοπό πίσω από παρόμοιες κινήσεις και δηλώσεις. Ειδικά από τη στιγμή που ο εν λόγω επιχειρηματίας αναμειγνύεται στην εξαγορά πρώην δημοσίων εταιρειών (βλ. Ολυμπιακή) και μάλιστα με σχετικά χαμηλό αντίτιμο. Προφανώς οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του επικοινωνιακού προφίλ του επιχειρηματικού ομίλου που εκπροσωπεί, προκειμένου να κάμπτονται οι όποιες αντιδράσεις από τα επιχειρηματικά του "ανοίγματα", τα οποία έχουν σημείο αναφοράς-τουλάχιστον μέχρι στιγμής- τον διαρκώς συρρικνούμενο δημόσιο τομέα.


Και για να μην ξεχνιόμαστε, κι έναν άλλον μεγαλοεπιχειρηματία "έραιναν" για χρόνια τα ΜΜΕ με παρόμοια κολακευτικά σχόλια και ρεπορτάζ, παρουσιάζοντας τον ως σωτήρα, σε μία θάλασσα διαφθοράς. Το όνομα του ήταν Σίλβιο, κι είναι σήμερα πρωθυπουργός, για τρίτη φορά, της Ιταλίας...

Παρατίθεται απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων του ALTER της 23ης Ιουνίου.

NewsTime

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναστάτωση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει η χθεσινή πρωτοβουλία του Ανδρέα Βγενόπουλου για διαφάνεια στον δημόσιο βίο. Οι κινήσεις του προέδρου της «MIG» βρίσκονται πάντα στο μικροσκόπιο των εντυπώσεων, καθώς ανά διαστήματα φουντώνει η φημολογία που τον θέλει να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Οι χθεσινές του δηλώσεις λοιπόν, σε συνδυασμό με το κενό που προκύπτει στον χώρο του κεντροδεξιού Τύπου, έπειτα από το λουκέτο στον «Ελεύθερο Τύπο» και την αποχώρηση της οικογένειας Αγγελόπουλου από τα media, έδωσαν τροφή σε νέα σενάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μικροσκόπιο των κομμάτων έχει μπει και η απόπειρα ερμηνείας της αποστασιοποίησης του Ανδρέα Βγενόπουλου από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, και η κορύφωση της σύγκρουσής του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που παραδοσιακά κινείται πολιτικά στην κεντροδεξιά.