Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" συνεχίζουν στην "Blog-όσφαιρα"...

Στη διεύθυνση: ergazomenoi eleftheros tipos

Μια δημοσιογραφική ιστορία 25 ετών «έκλεισε» λόγω ατυχών και εσφαλμένων επιλογών. 450 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο εξαιτίας συμφερόντων, πολιτικών παιχνιδιών, διαπλοκής και συγκρούσεων που οι περισσότεροι αγνοούμε. Who cares θα σκέφτεται η Γιάννα!
Οι απολυμένοι πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, ενώ σε ψήφισμα που εξέδωσαν τονίζονται τα εξής:

«Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώαπόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Η απόφαση αυτή αφήνει στο δρόμο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζομένους. Χαρακτηρίζουμε την ενέργεια τους ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5 δεν ανήκαν στην προσωπική- οικογενειακή περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου. Μετά από σωρεία αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, χωρίς να διερευνήσουν άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους αναγνώστες και στους ακροατές.»

Μια άλλη παράμετρος του κλεισίματος είναι και το γεγονός ότι αδυνατίζει ιδιαίτερα ο ενημερωτικός μηχανισμός της «Νέας Δημοκρατίας».
Μήπως τελικά αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος του αιφνιδιαστικού κλεισίματος;
Αν και τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα είχε γίνει πολύ περιοδικό και αληθώριζε υπερβολικά υπέρ Πασόκ!
Κουράγιο παιδιά και καλή δύναμη.
Έχετε τη συμπαράστασή μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Who else thinks that Russia bears walking the streets, and the vodka flows like water?
And anyone can know that in this country the most beautiful girls?