Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Η Κύπρος απορρίπτει ισχυρισμούς του Ερντογάν για μεθοδεύσεις στο Κυπριακό

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απέρριψε τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι η Κύπρος παρεμβάλλει εμπόδια στη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά έχει αποδείξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη θέλησή της για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά, πρόσθεσε, αναμένει από την τουρκοκυπριακή να τηρήσει την ίδια στάση.
Ο κ. Στεφάνου απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Κύπρος παρεμβάλλει εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της χώρας του.
Είναι η ίδια η Τουρκία, είπε, η οποία δημιουργεί προβλήματα με τη στάση της, αφού δεν εφαρμόζει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο που προνοεί την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως, αν πραγματικά ο κ. Ερντογάν επιθυμεί να συμβάλει και να βοηθήσει στη λύση, δεν έχει παρά να υποβοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, επιτρέποντας ή αρχίζοντας από τα ελάχιστα, π.χ. την υλοποίηση της συμφωνίας για διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη, την εξέταση από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ της κατάστασης στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Μνημείο θρασύτητας χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ερντογάν η ΕΔΕΚ, η οποία σε ανακοίνωση της καλεί την Κυπριακή κυβέρνηση να καταγγείλει διεθνώς την προπετή, όπως αναφέρει, συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: