Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Κόμμα και κράτος, Θεόδωρος Τσουκάτος...

... ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στις κομματικές συνεστιάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Σύνθημα εύγλωττο και πολιτικά αληθές.
Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο «στρατηγός» που βοήθησε τον Κώστα Σημίτη να πάρει το «μαγαζί» μέσα από τα χέρια των παλαιοπαπανδρεϊκών, ήταν τα πάντα για το ΠΑΣΟΚ.
Απόλυτα αναμενόμενο λοιπόν, σε εκείνον να απευθύνονται όσοι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματίες είχαν πιστέψει στο εκσυγχρονιστικό εγχείρημα, με εκφραστή τον Κώστα Σημίτη, και επιθυμούσαν να συνδράμουν την προσπάθεια του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ίσα-ίσα, που αν το ΠΑΣΟΚ παραδεχόταν ότι εισέπραξε οικονομική ενίσχυση από τη «Siemens», θα μπορούσε να επαίρεται ότι έφερε επενδύσεις στην Ελλάδα, σε δύσκολες οικονομικά εποχές.
Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την αυριανή κατάθεση του στον ανακριτή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε ο Θ.Τσουκάτος
[25.06.2009, 09:41]

Ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού οδηγήθηκε το πρωί ο Θεόδωρος Τσουκάτος, κατηγορούμενος για την υπόθεση της SIEMENS. Ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη Τετάρτη.
Επιμένει ότι τα χρήματα πήγαν στο ΠΑΣΟΚ
Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή, ο Θ. Τσουκάτος δήλωσε ότι θα δώσει μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τους τότε ταμίες του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ίδιος επιμένει ότι τα χρήματα έφτασαν στα ταμεία του κόμματος.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν συνέργεια σε δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για τον περιβόητο λογαριασμό του ενός εκατομμυρίου μάρκων που έφυγαν από τα ταμεία της SIEMENS.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως επρόκειτο αποκλειστικά για προεκλογική χορηγία και ότι ουδεμία σχέση είχαν τα χρήματα με οποιανδήποτε «αντιπαροχή». Μαζί του καλούνται σε απολογία άλλα δέκα άτομα που φέρονται ως παρένθετα πρόσωπα στη διαδρομή του ενός εκατομμυρίου μάρκων αφού στους λογαριασμούς τους κατανεμήθηκε αυτό το ποσό.