Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Απαραίτητες οι απελάσεις

Eίμαστε υποχρεωμένοι με πόνο ψυχής να τους υποχρεώνουμε να γυρίσουμε από κει ξεκίνησαν ..
«Εάν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία ξεκίνησαν προ ημερών, οι προοπτικές του μέλλοντος θα είναι για τη χώρα μας απίστευτες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή για «απελάσεις Πακιστανών μεταναστών - προσφύγων».«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος να ασκεί μια πολιτική που στενοχωρεί ανθρώπους, αλλά καμιά φορά αυτό είναι μονόδρομος», πρόσθεσε ο κ. Μαρκογιαννάκης. Αναφερόμενος δε στο μέγεθος του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας σημείωσε πως μόνο χθες παραδόθηκαν 450 άνθρωποι.

Σε ό,τι αφορά το άσυλο, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε: «μακάρι να συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις παροχής ασύλου όλων όσων μας έρχονται εδώ. Αν συνέτρεχαν θα ήταν ευχής έργον διότι τότε όλοι αυτοί στη συνέχεια θα έφευγαν και θα πήγαιναν στην υπόλοιπη Ευρώπη».


Σχετικά με τους 55 Πακιστανούς, οι οποίοι απελάθηκαν, ανέφερε πως είχε προηγηθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου και είχαν εξαντληθεί όλα τα μέσα τα οποία παρέχει η πολιτεία στον οποιονδήποτε ώστε να μην φύγει από τη χώρα μας.


«Είναι μια κατάσταση που μας λυπεί, όλους. Ειδικά όταν βλέπουμε συνανθρώπους μας δυστυχισμένους, οι οποίοι έκαναν τόσα χιλιόμετρα και έπεσαν θύματα δουλεμπόρων και άλλων εκμεταλλευτών και είμαστε υποχρεωμένοι με πόνο ψυχής να τους υποχρεώνουμε να γυρίσουμε από κει ξεκίνησαν», κατέληξε.


Από την πλευρά του ο κ. Χαλβατζής έκανε λόγο για επικίνδυνη πολιτική ζητώντας μεταξύ άλλων τη νομιμοποίηση της προσωρινής παραμονής των μεταναστών και την παροχή ασύλου, ενώ κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να «πει όχι στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: