Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Πίσω ολοταχώς έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος

alabanos.jpg

Τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε τον δικό του Γιάννη Μανώλη.

Ο Αλαβάνος δεν παραιτείται.

Παραμένει επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ πιθανόν να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία ου ΣΥΝ. Από τις εξελίξεις προκύπτει ότι η κίνησή του, είχε ένα και μόνον στόχο. Ήθελε να συσπειρώσει στο πρόσωπό του, την πλειοψηφία των στελεχών της Κουμουδούρου.

Και, εν πολλοίς το πέτυχε.

Το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί οργανωτική πανελλαδική συνδιάσκεψη. Για φθορά από την κίνηση Αλαβάνου έκανε λόγο ο Αλ.Τσίπρας και ζήτησε να επανεξεταστουν οι όροι λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Αν δεν μάθατε τα νέα, να σας πληροφορήσουμε ότι οι πιέσεις και τα κλάματα έπιασαν τόπο. Ο Αλέκος Αλαβάνος λύγισε στη θέα στελεχών και οπαδών του Συνασπισμού που βρίσκονταν σε απόγνωση, και ανακάλεσε την παραίτησή του. Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα διεξαχθεί συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασιστεί η μελλοντική πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς. Υπό μια έννοια, ο Αλαβάνος ζήλεψε τη δόξα του Γιάννη Μανώλη, και έδωσε ραντεβού με την παραίτηση σε απώτερο χρόνο. Μια άλλη ανάγνωση είναι ότι ο Αλέκος πέτυχε αυτό που ήθελε: Ανάγκασε εχθρούς και φίλους να τον παρακαλούν να μείνει στην ηγεσία, υπό τον φόβο της παιδικής χαράς του Αλέξη Τσίπρα. Πιο πιθανή εξήγηση ωστόσο είναι η τρίτη: Ο Αλέκος κουράστηκε να αλλάζει κόμματα, φορείς και συνιστώσες. Από το ΚΚΕ στον Συνασπισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά που; Στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη ο Νίκος Κοτζιάς, επομένως... καλά είμαστε εδώ που βρισκόμαστε, θα πρέπει να σκέφτηκε ο Αλέκος Αλαβάνος.