Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Πράσινη Εβδομάδα 2009



Πηγή: RAPID, 23/6/2009 12:39:32 μμ

Ευρωπαϊκά ΝέαΤο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πράσινη Εβδομάδα 2009 που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου στις Βρυξέλλες θα εστιαστεί στην κλιματική αλλαγή. Με το σύνθημα «δράση και προσαρμογή», η Πράσινη Εβδομάδα θα εξετάσει τις πολύπλευρες προκλήσεις που συνεπάγονται η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε παγκόσμιο επίπεδο, και η προσαρμογή στην ήδη συντελούμενη κλιματική αλλαγή

Στον ένατό του χρόνο, το συνέδριο της Πράσινης Εβδομάδας, με την έκθεση που το συνοδεύει, έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα μείζον ετήσιο φόρουμ διαλόγου και ανταλλαγής πείρας, εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Πράσινη Εβδομάδα θα συγκεντρώσει εκπροσώπους διαφόρων βαθμίδων διακυβέρνησης, διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και της επιστημονικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στόχος θα είναι να αναζητηθούν οι αποτελεσματικότεροι τρόποι προστασίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος της Ευρώπης, τόσο για την τρέχουσα όσο και για τις μελλοντικές γενεές. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Μέχρι σήμερα, έχουν εγγραφεί περισσότερα από 4.000 άτομα.

Οι πτυχές της κλιματικής αλλαγής που εξετάζονται στην Πράσινη Εβδομάδα 2009 εντάσσονται σε τέσσερις ενότητες: Οι πολιτικές της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή• η διεθνής διάσταση• ζώντας με την κλιματική αλλαγή• και «το όραμα για το 2050: μια κοινωνία χωρίς διοξείδιο του άνθρακα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 36 συνεδρίες, ορισμένες από τις οποίες διοργανώνονται σε συνεργασία με την ομάδα προβληματισμού (think-tank) των Βρυξελλών «Φίλοι της Ευρώπης» (Friends of Europe), όπως επίσης έναν μικρό αριθμό παράλληλων συνεδριών.

Τα ευρύ φάσμα των ζητημάτων που θα καλυφθούν περιλαμβάνει την εφαρμογή της δέσμης μέτρων της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, τον τρόπο προσαρμογής της βιοποικιλότητας στην κλιματική αλλαγή, το «πρασίνισμα» της οικονομίας, τα προβλήματα της γεωργίας, τη διάσταση της διεθνούς ασφάλειας και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της δέσμευσης και αποθήκευσης του διοξειδίου του άνθρακα.

Το πλήρες πρόγραμμα της Πράσινης Εβδομάδας και ενημερωτικό υλικό για τον Τύπο (Press Corner) διατίθενται στον δικτυακό τόπο.

Όλες οι συνεδρίες θα καλύπτονται με απευθείας σύνδεση με τον δικτυακό τόπο της Πράσινης Εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: