Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Τώρα αρχίζει ο έντονος αγώνας, για την επιστροφή των Μαρμάρων των Ελλήνων!

Η ιδέα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στα μέσα της 10ετίας του'70 (εδώ), το πείσμα της Μελίνας Μερκούρη και η ολοκλήρωση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης από την σημερινή κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, κράτησε 33 ολόκληρα χρόνια!
Σήμερα όμως, όλους τους Έλληνες, η ολοκλήρωση της αρχικής ιδέας, με τα Εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, μας κάνει περήφανους!
Τώρα όμως αρχίζει ο αγώνας, ο έντονος αγώνας, για την επιστροφή των Μαρμάρων των Ελλήνων!

Το επόμενο ραντεβού, λοιπόν, ας είναι στην τελετή υποδοχής των γλυπτών που λείπουν αυτή τη στιγμή από τον Ιερό Βράχο.

Χάρη στο πείσμα και την επιμονή της Μελίνας, το όνειρο της αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους Έλληνες και με το διεθνές κύρος και την λάμψη της, κατόρθωσε να κάνει το θέμα των γλυπτών και του Μουσείου, παγκόσμιο!
Το 1988 άρχισε τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή και ένα χρόνο αργότερα προκήρυξε τον πρώτο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μουσείο της Ακρόπολης. Το 1993, όταν επανήλθε το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση και η Μελίνα στο υπουργείο Πολιτισμού, το θέμα του Μουσείου ήταν στις προτεραιότητες της. Μετά από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις και την ανασκαφή που προηγήθηκε στον χώρο, ο θεμέλιος λίθος του Μουσείου τέθηκε στα τέλη του 2003, λίγους μήνες πριν παραδώσει την κυβέρνηση το ΠαΣοΚ στην Νέα Δημοκρατία!
Η νέα κυβέρνηση με γρήγορους ρυθμούς ολοκλήρωσε το έργο και το παραδίδει σήμερα στον Οικουμενικό Ελληνισμό και Παγκόσμιο Πολιτισμό!

.



Άν και δεν συμφωνούμε σε βασικά σημεία του ρεπορτάζ-video, το κάνουμε για να τιμήσουμε την προσφορά της Μελίνας στον αγώνα της για την επιστροφή των Μαρμάρων μας!
Χρέος του Ελληνισμού είναι η συνέχιση αυτού του αγώνα με Εθνική Ομοψυχία και όχι με "μικροκομματικές" σκοπιμότητες!
ΟΙ εικόνες του ρεπορτάζ δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και πρέπει να αποφεύγονται!
Ιδιαίτερα απο ορισμένους "δημοσιογράφους" που πρέπει να βλέπουν τα γεγονότα σφαιρικά και αντικειμενικά!

Ένα αντικειμενικό και πραγματικά σωστό ρεπορτάζ, θα ήταν ο συνδυασμός των δύο ανωτέρω video!

'Ολόκληρη η ιστορική αλήθεια, διαχρονικά, παρουσιάζεται εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: